WallCar
Auto- ja peltikorjaamo
WallCarPeltikorjaukset Autojen entisöintiHinnastoValokuviaYhteystiedot
Mercedes Benz 170 S 1951
Ford F1 1951
Peugeot 203 1956
Pontiac Bonneville 1960
VW Kupla 1967
VW Kupla Standard 1970
Toyota Celica 1972
Saab 96 1975
Opel Kadett Coupe 1977
Porsche 911 1979
Volvo 262C 1980
Jeep CJ7 1979
BMW 1800 1967
Mercury 1950
Valokuvia
Mercedes Benz 170 S  1951 Projekti, joka tuli laitettavaksi keskeneräisenä. Alusta ja tekniikka oli kunnostettu aikaisemmin, koria oli pellitetty lähinnä pohjan ja helmakoteloiden osalta. Työtä riitti vielä runsaasti muualla korissa, mm. ovissa ja lokasuojissa.
Ford F1 1951 USA:sta tuotu Ford tuli työn alle omistajan purkamana. Kovassa käytössä olleesta autosta löytyi ruostevaurioita runsaasti hytin alaosista, mm. lattia uusittiin suurilta osin. Myös lokasuojissa ja ovissa riitti paikattavaa ja oikomista. Lisäksi auto oli kauttaaltaan erittäin kuhmuinen.
Peugeot 203 1956 Peugeotin kori tuli laitettavaksi osittain korjattuna ja hiekkapuhallettuna. Omistaja oli tehnyt suuren työn mm. alustan pellittämisessä, mutta työtä oli silti jäljellä runsaasti. Peltitöiden jälkeen auto vietiin maalaukseen, jonka valmistuttua omistaja rakensi sen valmiiksi. Viimeisissä kuvissa Peugeot on valmiiksi rakennettuna ja museokatsastettuna.
Pontiac Bonneville 1960 Pontiac oli hiottu pellille omistajan toimesta sen tullessa työn alle. Autoon oli aikoinaan uusittu lähes kaikki pintapellit  noin puoleenväliin kylkipeltejä. Työ oli tehty huonosti, pellit olivat saumoistaan useita senttejä limittäin ja hitsattu vain pisteillä, jonka jälkeen kuorrutettu reippaalla kittikerroksella. Lisäksi peltien suojaus sisäpuolelta oli unohtunut, joten kosteus oli iskenyt sekä kittikerroksen alle että peltien sisäpuolelle. Nyt jouduttiin uusimaan käytännössä kaikki aikaisemmin korjatut alueet ja paljon muutakin. Peltiä Pontiaciin kului n. 7 neliötä.
VW Kupla 1967 Tähän autoon uusittiin ovien alareunat, sekä toiselle puolelle pohjalevyn reuna ja ns. lämpökanaali (kuplassa lämmin ilma johdetaan kynnyskotelon sisällä kulkevaa putkea pitkin eteen). Koska autoon ei ollut tarkoitus tehdä mitään täysentisöintiä, koria ei nostettu pohjalevyltä lämpökotelon uusimisen vuoksi. Työ aloitettiin tukemalla kori, sitten osittain pehmentynyt pohjalevyn reuna ja vanha lämpökanaali kynnyspelteineen  poistettiin. Lämpöputkeen valmistettiin pätkä uutta, jonka jälkeen uudet kynnyskotelon ulkopuoliset pellit hitsattiin paikalleen ja pohjalevyn reuna vaihdettiin n. 20 cm leveydeltä.
VW Kupla Standard 1970 Volkswageniin uusittiin ruostevaurioiden vuoksi mm. astinlautojen kiinnityspellit, varapyöräkotelo, etu- ja takahiekkaellit sekä kaikki lokasuojat. Lisäksi korjattavaaa löytyi esim. kynnyspalkkien pohjista sekä etupyöränkoteloiden takaosista. Peltivalmiista korista hiekkapuhallettiin ja maalattiin korjatut alueet sekä pintaruosteiset kohdat.  Pohjalevyn ruostevauriot korjattiin (mm. akun alusta ja joitakin pehmeitä kohtia etupäässä ), jonka jälkeen pohjalevy hiekkapuhallettiin ja maalattiin. Auton omistaja kasasi maalatun pohjalevyn moottoria vaille valmiiksi, jonka jälkeen kori kiinnitettiin alustalle ja auto lähti maalarille. Maalauksen jälkeen omistaja kasasi auton, lopputuloksen voi nähdä viimeisistä kuvista.
Toyota Celica 1972 Celicaan tehtiin peltitöitä suhteellisen runsaasti. Uusittavaa löytyi mm. katon reunoista, helmoista, toisen puolen pyöränkaaresta, takahiekkapellistä jne. Samalla kunnostettiin ovet toiseen Celicaan ja niitä koesovitettiin tähän autoon.
Saab 96 1975 Saabin kori oli ikäisekseen kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta silti tekemistä riitti runsaasti. Omistaja oli onneksi löytänyt autoon runsaasti korjauspeltejä, jotka helpottivat työtä.
Opel Kadett Coupe 1977 Opelin kori tuli työn alle hiekkapuhallettuna ja täysin purettuna. Eniten korjattavaa oli alustassa, mm. takakontin pohja ja muita alueita lattiasta jouduttiin vaihtamaan. Takapyöränkaaret ja osittain pyöränkotelot vaativat myös uusimista. Korjattavaa riitti myös konehuoneessa, ovien alareunoissa jne. Peltitöiden jälkeen auto lähti maalaamoon ja loppukokoonpanoon omistajan toimesta, tuloksen voi nähdä viimeisissä kuvissa.
Porsche 911 1979 Porscheen tehtiin korjauksia mm. etulokasuojiin, etupyöränkoteloihin ja oviaukkojen takaosiin, jotka ovat kyseiselle mallille tyypillisesti ruostuvimpia kohteita. Etulokasuojat päädyttiin korjaamaan, koska uudet ovat melko kalliita ja vanhat olivat vielä pelastettavissa kohtuullisella vaivalla. Lopuksi autosta maalautettiin keula ja takalokasuojat.
Volvo 262C 1980 Vinyylikatto oli ruostuttanut pahoin lasien kehyksiä ja c-pilareita. Pohjassa, koteloissa ja runkopalkeissa riitti korjattavaa. Lisäksi tavanomaiset korroosiolle alttiit kohdat, kuten lokasuojien kaaret, ovien alareunat ja kynnyskotelot vaativat korjausta.
Jeep CJ7 1979 Entinen itävaltalainen paloauto, jossa oli tehty lukemattomia kertoja monenlaisia peltikorjauksia: useita peltejä "ratsupaikattuna" päällekkäin, alusta- ja saumamassalla peitettyjä ruosteita, pulttikiinnitteiset etulokasuojat hitsattu kiinni jne. Lopuksi työ viimeistelty runsaalla kittikerroksella ja paloautonpunaisella. Jeep oli ollut selkeästi raaka työkalu, jossa tärkeintä ollut suht siisti ulkoasu. Omistajan toivomuksesta autoa ei puhdistettu kauttaaltaan peltipuhtaaksi, vaan korjattiin selkeät ruostekohdat ja aiemmat huonot korjaukset, jottei projekti paisuisi liiaan suureksi.
BMW 1800 1967 BMW oli ikäisekseen melko hyvin pidetty ja vähän ajettu. Silti ajan hampaan purema näkyi eniten keulassa, helmoissa ja yhdessä oven alareunassa, jotka vaativat uudelleen pellitystä. Tarvittavien peltitöiden jälkeen korjattujen alueiden sisäosat maalattiin (takakontti, konehuone, ovien välit) mahdollisimman paljon alkuperäistä pintaa säästäen. Tämän jälkeen auto siirtyi tekniikan kunnostukseen tarvittavilta osin, maalaukseen ikkunalinjasta alaspäin ja yksityiskohtien läpikäyntiin.
Mercury 1950
0 yhteensä
WallCarPeltikorjaukset Autojen entisöintiHinnastoValokuviaYhteystiedot